De ce mă doare călcâiul stâng?

Fiecare dintre noi se poate confrunta, la un moment dat, cu dureri la nivelul călcâielor. Aceste dureri pot fi cauzate de o varietate de factori, iar în acest articol, vom explora în detaliu de ce mă doare călcâiul stâng și cum putem să gestionăm această problemă.

Cauze posibile ale durerii de călcâi stâng

Durerea de călcâi poate avea mai multe cauze, iar identificarea corectă a acestora este esențială pentru a putea trata problema eficient. Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale durerii de călcâi stâng:

Fasciita plantară

Fasciita plantară este una dintre cele mai comune cauze ale durerii de călcâi stâng. Aceasta este o inflamație a fasciei plantare, un țesut care leagă călcâiul de degetele de la picioare. Durerea este adesea mai intensă dimineața sau după perioade prelungite de odihnă.

Spurul calcanean

Spurul calcanean, cunoscut și sub numele de cioc de papagal, este o creștere osoasă care se formează pe călcâi. Această excrescență poate irita țesuturile din jur și cauza dureri intense în zona călcâiului stâng.

Tendinita lui Ahile

Tendinita lui Ahile este o inflamație a tendonului lui Ahile, care se află în partea din spate a călcâiului. Această afecțiune poate provoca dureri în zona călcâiului stâng și poate fi cauzată de suprasolicitare sau leziuni.

Neuropatia periferică

Neuropatia periferică este o afecțiune care afectează nervii din extremitățile corpului, inclusiv picioarele. Aceasta poate provoca senzații de amorțeală, furnicături și durere în călcâiul stâng.

Încălțăminte necorespunzătoare

Un alt factor care poate cauza dureri de călcâi stâng este încălțăminte necorespunzătoare. Pantofii care nu oferă suport adecvat sau care nu se potrivesc bine pot exercita presiune excesivă asupra călcâiului.

Cum poți gestiona durerea de călcâi stâng?

Gestionarea durerii de călcâi stâng depinde în mare măsură de cauza specifică a acesteia. Cu toate acestea, există câteva măsuri generale pe care le poți lua pentru a reduce disconfortul:

 • Odihnește-te și evită activitățile care pot agrava durerea.
 • Aplică gheață în zona dureroasă pentru a reduce inflamația.
 • Folosește încălțăminte potrivite și cu suport adecvat pentru picioare.
 • Strecoară și întinde mușchii picioarelor în mod regulat.
 • Medicația antiinflamatoare poate ajuta în unele cazuri, dar trebuie utilizată cu precauție și sub supravegherea medicului.

De ce mă doare călcâiul stâng în loc de cel drept?

Durerea la nivelul călcâiului stâng în loc de cel drept poate fi cauzată de o serie de factori, cum ar fi distribuția inegală a greutății pe picioare sau poziția anatomică a piciorului. De asemenea, poate fi influențată de activitățile pe care le desfășori sau de predispoziția genetică. Este important să consulți un medic sau un specialist în ortopedie pentru a identifica cauza exactă a durerii tale și pentru a primi tratamentul adecvat.

FAQs despre durerea de călcâi stâng

De ce mă doare călcâiul stâng dimineața?

Durerea de călcâi stâng dimineața poate fi cauzată de fasciita plantară, o afecțiune comună în care fascia plantară devine inflamată și cauzează disconfort, în special după perioade prelungite de odihnă. Este recomandat să consulți un specialist pentru diagnostic și tratament.

Ce pot face pentru a preveni durerea de călcâi stâng?

Pentru a preveni durerea de călcâi stâng, poți lua următoarele măsuri preventive:

 • Purta încălțăminte potrivită și cu suport adecvat pentru picioare.
 • Efectuează exerciții de întindere și întărire a mușchilor picioarelor.
 • Menține o greutate sănătoasă pentru a reduce presiunea asupra călcâielor.

Cum pot trata durerea de călcâi stâng acasă?

Tratarea durerii de călcâi stâng acasă poate implica:

 • Odihnă și evitarea activităților care agravează durerea.
 • Aplicarea gheții pentru a reduce inflamația.
 • Folosirea de încălțăminte cu suport adecvat.
 • Efectuarea exercițiilor de întindere a mușchilor piciorului.

Cu toate acestea, este important să consulți un medic pentru un diagnostic adecvat și pentru a exclude afecțiuni grave.

Când ar trebui să consult un medic?

Ar trebui să consulți un medic dacă durerea de călcâi stâng persistă sau se agravează, sau dacă apar alte simptome preocupante, cum ar fi febra, roșeața sau umflarea severă a călcâiului. Un medic sau specialist în ortopedie poate efectua investigații suplimentare și poate recomanda tratamentul adecvat în funcție de cauza durerii tale.


Vezi și:

Miruna

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Miruna

Lasă un comentariu