De ce ma doare genunchiul dupa artroscopie

Dacă v-ați confruntat recent cu o artroscopie a genunchiului și simțiți disconfort sau durere după procedură, nu sunteți singurul. Durerea post-operatorie poate fi destul de comună, dar este important să înțelegem de ce apare și cum să o gestionăm eficient. În acest articol, vom explora cauzele posibile ale durerii de genunchi după artroscopie și vom oferi sfaturi despre cum să vă recuperați în mod corespunzător.

Cauzele durerii de genunchi după artroscopie

Durerea de genunchi după artroscopie poate fi provocată de mai mulți factori. Este crucial să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră pentru a evalua cauza exactă a disconfortului dvs. Cu toate acestea, iată câteva cauze comune:

1. Inflamație post-operatorie

Procedura artroscopică implică introducerea unui instrument subțire, numit artroscop, în articulația genunchiului pentru a examina și trata problemele. Această intervenție poate cauza o reacție inflamatorie normală în țesuturile din jurul genunchiului, ceea ce duce la durere și umflături.

2. Leziuni tisulare minore

În timpul artroscopiei, se pot efectua mici intervenții chirurgicale pentru a repara deteriorările sau leziunile. Aceste intervenții pot cauza disconfort post-operatoriu temporar, deoarece corpul se vindecă.

3. Repaus prelungit

După artroscopie, este posibil să vi se recomande să vă mențineți genunchiul în repaus pentru o perioadă. Acest lucru poate duce la rigiditate și disconfort atunci când încercați să vă mișcați din nou articulația.

4. Infecție

Chiar dacă este rar, infecțiile post-operatorii pot apărea după artroscopie. Acestea pot cauza febră, umflături, roșeață și dureri severe la nivelul genunchiului. Este esențial să căutați imediat asistență medicală dacă suspectați o infecție.

Cum să gestionăm durerea de genunchi după artroscopie

Pentru a gestiona durerea de genunchi după artroscopie, este important să urmați sfaturile medicului dumneavoastră și să luați în considerare următoarele recomandări generale:

  • Urmați planul de recuperare recomandat de medicul dumneavoastră, inclusiv exerciții de fizioterapie și perioade de odihnă.
  • Aplicați gheață pe genunchiul inflamat pentru a reduce umflătura și durerea.
  • Administrați medicamentele prescrise de medicul dumneavoastră pentru durere și inflamație.
  • Evitați activitățile fizice intense și puneți greutate pe genunchiul afectat până când medicul dumneavoastră vă dă undă verde.

Faqs despre durerea de genunchi după artroscopie

Cât timp durează durerea după artroscopie?

Durerea poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea procedurii și de modul în care răspundeți la tratamentul de recuperare.

Când ar trebui să mă îngrijorez în legătură cu durerea după artroscopie?

Dacă durerea devine severă, persistentă sau este însoțită de semne de infecție, cum ar fi febră și roșeață extinsă, trebuie să contactați imediat medicul dumneavoastră.

Pot să fac exerciții după artroscopie?

Da, exercițiile de fizioterapie prescrise de medicul dumneavoastră sunt esențiale pentru recuperarea eficientă a genunchiului. Acestea vă vor ajuta să vă întăriți mușchii și să recăpătați mobilitatea.

Cât durează recuperarea completă după artroscopie?

Timpul de recuperare variază în funcție de procedură, vârsta și starea generală de sănătate a pacientului. În general, recuperarea completă poate dura câteva luni.

În concluzie, durerea de genunchi după artroscopie este adesea o parte normală a procesului de vindecare. Cu îngrijirea adecvată și respectarea recomandărilor medicului dumneavoastră, puteți să vă recuperați în mod eficient și să vă bucurați din nou de mobilitatea genunchiului.


Vezi și:

Ziman

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Ziman

Lasă un comentariu