Ce Este Hernia de Disc?

Hernia de disc este o afecțiune medicală care afectează coloana vertebrală și poate provoca disconfort și durere. Este important să înțelegem ce este hernia de disc, cum se manifestă și cum poate fi tratată pentru a ne asigura că putem gestiona această afecțiune în mod eficient.

Ce Înseamnă Hernia de Disc?

Hernia de disc, cunoscută și sub denumirea de hernie intervertebrală sau disc herniat, este o condiție în care partea interioară moale a unui disc intervertebral iese din zona sa normală și poate exercita presiune asupra nervilor din apropiere. Aceasta poate cauza dureri și disconfort, precum și alte simptome neplăcute.

Cum Se Manifestă Hernia de Disc?

Simptomele herniei de disc pot varia de la o persoană la alta, dar pot include următoarele:

 • Durere în spate sau în zona afectată a coloanei vertebrale;
 • Slăbiciune musculară în anumite părți ale corpului;
 • Senzatie de furnicături sau amorțeală în zonele afectate;
 • Durere care se extinde în brațe sau picioare, în funcție de locația herniei;
 • Dificultăți în mișcare sau în efectuarea anumitor activități;
 • Disfuncție a vezicii urinare sau a intestinului în cazurile severe.

Este important de menționat că simptomele pot fi mai grave atunci când hernia de disc presează nervii spinali. Diagnosticul și tratamentul precoce pot ajuta la prevenirea complicațiilor grave.

Cel mai bun antiinflamator pentru hernie de disc

Cel mai bun antiinflamator pentru hernia de disc poate fi recomandat de medicul specialist, deoarece fiecare pacient poate răspunde diferit la tratament. În general, tratamentul pentru hernia de disc poate include:

 • Medicație antiinflamatoare pentru reducerea inflamației și a durerii;
 • Fizioterapie pentru întărirea musculaturii și îmbunătățirea mobilității;
 • Terapie manuală sau chiropractică;
 • Exerciții de întindere și consolidare;
 • În unele cazuri, intervenții chirurgicale pot fi necesare pentru a îndepărta hernia de disc;

De Ce Îmi Trosneste Coloana?

Trosnitul coloanei poate fi un fenomen obișnuit și nu este întotdeauna legat de hernia de disc. Aceasta se datorează de obicei eliberării gazelor din articulațiile vertebrale sau a tendoanelor. Cu toate acestea, dacă trosnitul coloanei este însoțit de durere sau disconfort sever, ar trebui să consultați un medic pentru evaluare și diagnostic.

1. Care Sunt Cauzele Herniei de Disc?

Cauzele herniei de disc pot include îmbătrânirea, traumatismele, efortul fizic excesiv și predispoziția genetică. Uneori, cauza exactă nu poate fi identificată.

2. Pot Evita Hernia de Disc?

Este dificil să se evite complet hernia de disc, dar menținerea unei posturi corecte, evitarea ridicării greutăților excesive și menținerea unei greutăți corporale sănătoase pot ajuta la reducerea riscului.

3. Hernia de Disc Poate Fi Tratată Fără Chirurgie?

Da, multe cazuri de hernie de disc pot fi tratate cu succes fără intervenție chirurgicală. Tratamentul conservator, care include terapie fizică, medicamente și modificări ale stilului de viață, poate fi eficient.

Este important să consultați întotdeauna un medic pentru evaluarea și gestionarea herniei de disc, deoarece fiecare caz este unic și necesită o abordare personalizată.


Vezi și:

Petrica

ad516503a11cd5ca435acc9bb6523536?s=150&d=mm&r=gforcedefault=1

Photo of author

Petrica

Lasă un comentariu